Det är INTE ok att kissa på sig

Nu måste jag ryta till lite. Såg denna snutt för några månader sen och blev så arg, så arg.

Nej, det är INTE okej att kissa på sig under träning, när du hoppar i trampolinen, när du skrattar, när du hostar, när du stiger upp från soffan, när du lyfter ditt barn osv. Borde det inte vara ett ganska självklart tecken på att någonting inte stämmer ifall man kissar på sig? Istället tycks det vara mera vanligt att man bara accepterar det. T.o.m. i videon så är det en gynekolog, som ger sitt ”utlåtande” att det är ok att kissa på sig! Bara för att man fött barn eller har blivit äldre, så ”hör det till” att det kommer en skvätt.

Största delen vet att under graviditeten och förlossningen utsätts bäckenbotten  för en stor påfrestning, men visste ni att det kan hända även fast du inte fött barn, t.ex. då man tränar tungt och hårt, har överspända bäckenbottenmuskler, man har blivit äldre och elasticiteten minskar i musklerna.. Många problem (bl.a. inkontinens och framfall) kan förebyggas med knipövningar före, under och efter graviditeten. Det kan förstås bli såna skador under graviditet och förlossning, som inte går att fixa med bäckenbottenjumppa, men då ska man KRÄVA att man blir undersökt. Du ska INTE ACCEPTERA ifall läkaren säger att ”du har ju fött barn, det hör till”.

Sen vet ni väl att killar också har bäckenbottenmuskler och bör också gör knipövningar.

Så nu utmanar jag er att göra snipp-(och snopp-)jumppa, 2-4 gånger varje dag! För att komma ihåg att göra träningen, kan man kombinera det med något man gör varje dag, så nästa gång du borstar tänderna så kom ihåg att KNIIIIPA 🙂 Jag vill helst hålla mig bort från Tena-hyllan i framtiden, hur är det med dig?