Bloggtorka, 9000 läsare på en dag, 30000 på en vecka

Ja, här har vi haft bloggtorka i månader. I huvudet har jag skrivit tiotals blogginlägg, men att få ut dem på internet har tydligen varit svårare.

Nå vad har det hänt då här senaste året? Jag har varit med om några roliga projekt, 20~Viking~15 gruppen tog sig igenom Tough Viking i Stockholm och så har jag ju börjat studera.

Vi tar roliga projekten först. I vintras hörde en reporter av sig och ville ha mig som expert i en artikel hon skulle skriva. Artikeln skulle handla om diastas och här ser ni resultatet Pömpöttääkö. Den fick MASSOR av delningar och respons. Bara första dagen hade över 9000 läst artikeln och under första veckan hade 30000 läst den. Gissa sen om jag blev överraskad då jag hittade mig själv i en norsk tidning, som hade översatt artikeln Klick.

Där i samma veva tog Trainer4You (där jag utbildat mig till PT och en av största utbildaren i Finland) och ville att jag skulle vara med och göra utbildningsmaterial till en webkurs om träning efter graviditet. Detta fick jag göra tillsammans med Trainer4You utbildaren Sofia Vesa. Härligt projekt och helt fantastiskt att få en sånhär möjlighet, att bli uppskattad för sin kunskap. Sen skulle det ju förstås tas bilder till kursmaterialet också, så då fick jag åka iväg till Uleåborg för en photo shoot.  Här hittar ni webkurssen träning efter graviditet.

Lyxigt värre, då man blev sminkad till photo shootet 🙂

I augusti var 20~Viking~15 gruppen, med David som Hövding, till Tough Viking Djurgården, Stockholm. 15km och ~30 hinder,= absolut en av det roligaste sakerna jag varit med om! Fantastiska gruppsammanhörigheten, att få utmana sig själv, testa sina gränser och den euforiska känslan som fortfarande håller i sig, trots att det gått 2 mån. sen vi var dit. I´m hooked!

Tough times don't last. Tough Vikings do.

Tough times don’t last. Tough Vikings do.

David håller på och samlar ihop en ny grupp 20~Viking~16 till nästa år. 11 modiga är redan i gruppen och 5 platser kvar. Så är du eller känner du någon som är smått galen, vill testa sina gränser, utmana sig själv och vara med i häftigaste träningsgruppen, så kan man anmäla sig med här.

Vad annat? Ja just det, jag har börjat studera och jag ska bli massör! Måste ju lite smälla med hängslarna och säga att det var inte så lätt att komma in, men jag med 13 andra klarade valet och kvalet 🙂 Vi har gått i skolan ca. 2månader och jag har lärt mig massor! Tuff och intensiv utbildning är väl en ganska snäll beskrivning. Ibland känns det som om en jättevåg bara kommer och sköljer över en med ny information och själv så snurrar man bara runt inne i vågen och vet inte hur man ska ta sig till ytan. Men tack vare helt suveräna lärare och bästa klasskompisarna, kommer vi att istället surfa på den vågen i maj nästa år, då vi står där som utbildade massörer!

Ungefär så här kommer vi att se ut, dyngblöta men äntligen stadigt på brädan.
Ungefär så här kommer vi att se ut, dyngblöta men äntligen stadigt på brädan.

(bild från http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/1577295/Peruvian-surfing-cat-is-making-waves.html)