Vikingträning nr2

Andra Viking passet hölls ännu med en man kort. Deltagarna fick bita i en tuff styrketräning och som avslutning körde vi en övning som gick under namnet 3amigos. Den bestod av tre moment, där två jobbar samtidigt och en får vila. Första momentet var 100 knäböj medan den andra står i plankan. Det andra, 100 armpress medan den andra ”sitter” med ryggen mot en vägg. Det tredje, 100 axelpress medan den andra klänger sig fast runt en pelare. Ytterligare skulle det mellan varje moment utföras 10×15 meter linjelöpning i grupp. Hade någon krafter kvar efter styrketräningen tog de senast slut här. Men med vilja och otroligt bra kämpaglöd genomförde deltagarna hela uppgiften. Mycket bra jobbat!

Nästa träning kommer deltagarna att få visa vad de går för, då har vi nämligen styrketest inplanerat. 9 övningar och totalt 365 repetitioner utförs mot klockan. Den första uppgiften är att stiga upp 100 gånger på ett traktordäck med 8kg i vardera hand, övriga moment är ännu sekretessbelagda. Undertecknad kontrollerade testet i veckan med en sluttid på 10 minuter och 12 sekunder. Klockan visade 9:25 när sista övningen började men benen var så stumma så tiden rann iväg på fel sida om 10 minuters strecket. Så det finns lite att förbättra till sommaren.

Tough Viking har uppdaterat sin hemsida en aning och här kan ni läsa mer om tävlingen och kolla in de olika hindren som ska forceras den 30 augusti.

NetTicket.fi

noname

Gigantti