Norrvalla Fitness Event

WP_20140118_002Hela lördagen spenderades i motionens tecken i Vörå. Det var Norrvalla Fitness Event och på programmet fanns föreläsningar och över 35 ledda pass. När jag kom på plats runt 10 tiden hade de varit i full gång sedan kl 8 och så här såg det ut i idrottshallen. Musiken stod på full volym och instruktören ropade rygg, mage, spring och hopp om vart annat. Glad miner på deltagarna var det i varje fall och de flåsade på ganska bra också.

Nåja, jag hade inte tid med att stå och följa med någon längre stund. Jag var där för att berätta om Active Release Techniques och plockade upp mitt pick och pack. Passligt till att passet tog slut hade jag min station färdig och under hela dagen gick det nyfikna deltagare förbi. ART är så pass nytt Europa, så i Finland finns bara nio terapeuter som erbjuder ART behandlingar, varav endast fyra är certifierade för hela kroppen. För tillfället är jag certifierad för att behandla nedre extremiteterna.

Det var många som ville pröva på en behandling och jag fick genast positiv feedback av de flesta. Riktigt lyckad dag om det inte hade varit för något som gick under namnet Norrvalla Challenge… Detta var något djävulskt som Norrvallagänget hade kokat ihop. I ett lag på tre personer skulle man genomföra fem stationer med övningar och alla i laget måste göra alla övningar. Jag hade läst om ”tävlingen” tidigare och konstaterat att det hade varit kul med ett lag. Men jag skulle ju vara och jobba, så lät det vara med det.

I tisdags ringde telefonen och i andra ändan på den osynliga tråden satt Nicke Wiitala.
– Tjenare skulle du vara intresserad att delta i Norrvalla Challenge? Det är ett lag som bara har två deltagare. Jag hade som sagt funderat på det ett varv redan, men tackade nej eftersom det skulle ta så mycket tid med de olika momenten. Dels tar momenten tid och sedan ska det värmas upp och varvas ner där emellan. På onsdagen ringer telefonen igen och denna gång är det Jocke Träskelin som sitter i andra luren.
-Jag tänkte höra ifall du vill ändra ditt svar angående Norrvalla Challenge? Det visade sig att jag missförstått hur tävlingen skulle genomföras och eftersom allt skulle köras i en stint var det bara att tacka JA. Det ska bli kul tänkte jag…bad idea så här i efterhand…

Tillsammans med Greger Strand och Manne Lindberg hade vi en kombinerad ålder på 100år och var således också äldst i startfältet. Debatten om ifall vi skulle ha handikapp eller de övriga lagen borde få handikapp gick isär. Nedan har jag räknat upp alla stationer och vilka övningar de innehöll.

WP_20140118_008Station 1:
– Dips 20 reps
– Stiga på och över box + armpress med hantel 10 reps
– Kettlebell swing  20 reps
Station 2:
– Walking lunges 20m med 40 kg skivstång
– Box jumps 20 reps
– Burpees 20 reps
Station 3:
– Marklyft 80kg 10 reps
– Frivändning 60kg 8 reps
– Militärpress 40kg 8 reps
– Däck flip 3 x 20 m
Station 4:
– Repklättring upp till taket
– Hålla upp en skivstång 40kg på raka armar
– Armpress med klapp 15 st
Station5:
-Linjelöpning i grupp 6x20m

För övrigt en riktigt bra genomförd tävling av mig, dock stötte jag på problem med frivändningen. 60 kg blev för mycket som jag lite hade aningar om innan, tekniken finns inte där. Första misslyckades och efter att jag samlat mig klarade jag nästa, men insåg att det inte lyckas med 7 stycken till, jag var tvungen att ta ett tidsstraff istället. Slutresultatet för 100 åringen blev 19 minuter 11 sekunder och en hedersam tredje plats. Dryga 6 minuter efter suveräna BuckFurpees bestående av Robert Nordberg, Mårten Wargh och Alexander Haga. Men de ser nog lite medtagna ut de också. Jag säger då bara det, vänta tills ni är 100 år.
WP_20140118_010Nu har jag klagat hela kvällen på att jag är sjuk i kroppen och imorgon kommer jag att ångra att jag ställde upp i Norrvalla Challenge. Men det är ju tur att träningsvärk går över, för nästa år står jag nog på startlinjen igen. Då kanske med ett eget lag, vem vet.