Men, vad hände sen då?

Förra veckan gick i ett huj, så jag knappt hann med. Så här kommer en kort recension för resten av förra veckan.

I torsdags var jag som sagt och hämtade min beställning från REKO-ringen. Nån kanske funderar på vad det är. Kort sagt, man beställer närproducerat direkt av producenterna och sen far man och hämtar sina beställningar från en mötesplats (låter ju skummare än vad det är…). Man vet vad man får och pengarna går till lokala producenter. Mera info hittar ni  www.ekonu.fi/reko/

Härliga varor från lokala producenter

Härliga varor från lokala producenter

Mat och kost, det måste ju vara en av dom mest debatterade ämnena här i världen. Alla har rätt till sin åsikt och här är min; ät mat som du tillverkar av råvaror (använd så lite som möjligt hel- och halvfabrikat), ät av alla näringsämnena för kroppen och du behöver dom, inga dieter och andra konstigheter, man får och ska njuta också! 

Hemlagat bröd

Hembakat bröd

 

Nyttigare pannkaka med helkornsvetemjöl, banan som sötningsmedel, kokosolja istället för smör

Nyttigare pannkaka med helkornsvetemjöl, banan som sötningsmedel, kokosolja istället för smör

Ska göra ett blogginlägg om mat vid något tillfälle, men nu vet ni ungefär var jag står. Så länge kan ni läsa Davids blogginlägg Ät rätt, ät mat http://www.bfl.fi/at-ratt-at-mat/

Träningen på fredag blev ett styrkepass på kvällen med Jungle Gym xt. Jag fullkomligt älskar denna träningsredskap. Funkar nästan var som helst, tar lite plats och vilken träning man får! Egentligen är det två remmar som hänger ner och man använder sin egen kroppsvikt som motvikt. 

Ute träning och frisk luft

Funkar även ute

 

Bålstabilitet to the max

Bålstabilitet to the max

På lördag fick det bli en pausdag, då jag planerade in ett ”övningspass” till söndag morgon, inför kommande lördagens triathlon. Jag och David kommer att delta i Sun City Triathlon sprintdistansen. Så på söndag gjorde jag 2/3 dvs. cyklade först 20km och sprang sen 5km. Bra gick det, men det är nog simdelen 400m som jag är mest orolig för. Får se då hur det går på lördag för Team Body for life.