Mammamagar i Stockholm. Soon in a place near you!

Nu hörni har jag spännande saker på gång. Från och med nästa vecka bjuder Body For MAMA på en ny tjänst för mammor, första av sitt slag i Finland!

Jag har spenderat senaste dagarna i Stockholm och vidareutbildat mig. Nu inleder jag min praktikperiod och efter den och en godkänd presentation av ett praktikfall blir jag Certifierad MammaMagetränare!

 Bfl, body for mama, mammamage

Utbildaren Katarina Woxnerud är en inspiratör, en ledande träningsprofil, en uppskattad föreläsare och utbildare, expert inom mammahälsa och skaparen av MammaMage.

Katarina Woxnerud

Katarina Woxnerud

Under två intensiva och lärorika dagar fick vi massor av ny kunskap, i både teori och praktik. Vi hade ett trevligt gäng och vi blev snabbt bekanta med varandra i och med att praktiska delen utfördes på varandras magar.

Mammamageutbildning, bfl, bodyformamaMammamageutbildning, bfl, bodyformama


 

Under en graviditet genomgår vår kropp stora förändringar. I samma takt som magen och barnet växer, töjs även magmusklerna ut. Även bindvävsbandet som ligger framtill på magen töjs ut och blir svagare och tunnare. Tunnas bindvävsbandet ut för mycket kan det skiktas och dras sönder. Detta kallas Rectus Diastasis eller magmuskeldelning.

Efter förlossningen är det viktig att börja träna rätt för att återfinna ursprungliga formen och funktionaliteten, speciellt då om du misstänker diastas. Man ska undvika tunga övningar som t.ex plankan och situps vilka kan förvärra en eventuell diastas.

Diastas kan orsaka buktande mage, ryggont, mag och tarmbesvär, oförmåga att göra magen stabil.

Vi kan hjälpa kroppen att läka med anpassade övningar som samtidigt ger dig stabilitet och styrka i djupa magmuskulaturen. Dessa övningar passar alla med försämrad bålstabilitet, kvinnor som män!

Det är aldrig försent att komma igång med träningen. Må bra, ta hand om dig själv och bli stark, inifrån ut!

Jag kommer att börja ha mottagning i Gamla Vasa för personlig kontroll. Kontrollen innehåller mätning av diastas, hjälp med övningar och kontroll av magmuskler.

Nu kommer ni att få möjligheten att boka tid för praktikpris! Första besök 65€ (norm. 80€), återbesök 50€ (norm. 65€).

Ring och boka tid 045 601 6226 Niina

 


 

Det var första gången på läääääänge som jag farit någonstans utan barn eller make. Så fast tyngdpunkten låg på utbildningen, passade jag på att njuta lite av ”friheten” 😉

Då David var till New York 2012 hade han druckit Caramel Frappuccino på Starbucks och fått det att låta som det bästa på jorden (typ..). Sen dess har jag gått runt omkring och drömt om den dagen då även jag får smaka på denna underbara dryck. Och vet ni, Arlanda Express tog mig rakt till härligheten! Jag hade bråttomt till utbildningsplatsen, med jag kunde ju inte gå förbi då min chans äntligen hade kommit. Så nu kan jag stryka detta från min(Star)bucketlist.

starbucks, bodyformama

Hotellet Best Western var jättebra (trots strul vid bokningstillfället…). Frukostbordet var den bästa jag sett; stora bitar getost, härligt uppfriskande apelsin-walnötssallad, äppelmust och alla andra godsaker! Bäst av allt var förstås att man fick sitta i lugn och ro och äta (mammor, ni vet vad jag menar!).Frukost, apelsin, bfl, bodyformamaFrukost, bfl, bodyformama

Det blev inte så mycket shopping i Stockholm, då tiden var knapp och enda som var öppet på lördagkvällen var Åhlens. Måste ta enkom en shoppingresa till Stockholm, då mina resor tycks bli bara att springa genom stan till utbildningslokaler och tillbaka till flyget/båten.

Stort tack till Katarina för att du delar med dig av din kunskap och att jag nu i min tur får föra det vidare i Finland!

Woxnerud, mammamage, bfl, bodyformama

 

Nu, full fart mot nya utmaningar!