En stor portion motivation kryddat med träningsvärk

Senaste helg spenderades på Norrvalla i Vörå. Det var PT utbildningshelg igen, men denna gång stod inte jag för föreläsningen, utan jag fick snällt sitta som åhörare. På dagordningen stod coaching och som utbildare hade vi den karismatiska Maria Olofsson från Sverige. En motivatör med stora kunskaper inom ledarskap och kommunikation. Förmiddagen gick åt till en mix av teori och praktiska övningar inom kommunikation och coaching.

bfl_coaching1

Efter en välförtjänt lunch gick vi över mer mot företagsutveckling och även här fick man många nya saker att fundera över i det ständigt pågående arbetet att utveckla företaget. Det är väldigt tungt att sitta en hel dag, jag är van med att stå störta delen av dagen eller åka runt på olika uppdrag. Som tur var avslutade vi dagen med ett träningspass.

Ett kombinationspass av Core och Nike Training Club. Jag hade vilodag på fredag efter torsdagens intervallträning, så jag hade en bra känsla i kroppen, idag kör jag max. Ca 20 minuter Core gick hur bra som helst, egentligen bara omvända crunches som börja ta på ordentligt. Sedan var det dags för NTC Functional Training direkt på. Med motivationen på topp och bra fiilis öppnade jag max som planerat. Efter två omgångar frågade Maria om vi mår bra, jag kan ärligt säga att jag sa NEJ, då hade vi två varv kvar. OK, bara att bita ihop och kämpa.

bfl_coaching2

Efter ytterligare två varv hade jag mjölksyran upp till öronen och lungorna brände. JA! äntligen färdig trodde jag, men icke sa Nicke (läs Maria). Ännu två uppsättningar av knäböj och spurter genomled jag. Vid det här skedet vet jag inte hur länge vi hållit på, ca 3 timmar kändes det som. I verkligheten kanske 20 minuter var närmare sanningen. Enkla övningar träningen genom, men börjar man hårt och inte ger kroppen möjlighet att återhämta sig blir det tufft.

bfl_coaching3

Känslan efter träningen då? Ja, för de som ibland pressar sig till det yttersta, ni vet hur härligt det är. För de som inte testat sina gränser kan jag tipsa om träningsgruppen 20~Viking~15 som kör igång 13 januari 2015. Finlands tuffaste träningsgrupp med avslutning på Tough Viking, Stockholm 29.8.2015.

Läs mer om 20~Viking~15

Tough times don’t last. Tough vikings do!

PS. Träningen gör sig påmind idag 🙂