20~Viking~15 tjuvstartade

20viking15startEgentligen skulle vikingträningarna dra igång idag tisdag, men deltagarna var så ivriga att börja så vi tjuvade med starten och höll första träningen redan i fredags. Styrketest stod på dagordningen och nervositeten bland deltagarna var påtagbar. Tider mellan 12-14 minuter förväntade jag mig, men några vågade inte riktigt tro på sig själva. Över 15 minuter nämndes i gruppen, men försökte intyga dem att under 14 ska man komma. Jag hotade även att testen görs om direkt efter ifall det tar för länge, det fick garanterat dem att inte spara på krutet. Övningarna med beskrivning hade publicerats några dagar på förhand, bara för att trigga upp förväntningarna en aning. Nervositet hör till inför en tävling eller test, då presterar man på en högre nivå. Visst finns det en gräns på vad som är positivt också, det löns kanske inte att stå hukad över papperskorgen före testen, med det var det inte heller någon som gjorde.

Efter en kort genomgång av övningarna fick de prova på och värma upp. För egen del satte ett besvärande knä stopp för deltagandet. Vid det scenario att rekordet putsas fanns alltså inte möjligheten att ta tillbaka det. Med ett starkt startfält satte en nervös hövding första man på startlinjen och tryckte igång klockan. Efter totalt 2555 utförda repetitioner var det en lättad stämning i träningsutrymmet. Glada miner på deltagarna och på hövdingen, alla klart under 14 minuter och även en tid som började med en 10:a. Rekordet står sig fortfarande men jag får vara beredd att försvara det på allvar näst gång, för då kommer rekordet att ryka.

the beginning of the vikings with repsDetta var början av resan för 7 vikingar. Kommande 7 månader blir en tuff resa som bjuder på många utmaningar och prövningar. Med en stark och sammansvetsad grupp kämpar vi oss igenom, de erbjöd redan att bära hövdingen genom Tough Viking om inte knäskadan läkt tills dess. Snacka om hängivenhet efter första träningen! Nästa utmaning som de står inför äger rum 10 februari, fram tills dess får Caroline, Janne, Jonny, Katja, Niina, Sonja och Theresia jobba på grundkonditionen.

Always be yourself. Unless you can be a viking, then always be a viking.

Samarbetspartner:

NetTicket.fi