Tankeverksamhet i träningen

Jag och några andra hade blivit inbjudna att hålla ett föredrag om hur det är att jobba som PT. Var och en skulle hålla en halv timmes presentation och sedan en träning för deltagarna. Deltagarna i detta fall var ca 40 PT-studerande, både från Norrvalla och Solvalla.

Presentationen tog en bra bit över 30 minuter, det ställdes många frågor och blev bra diskussioner under kvällen. Mycket motiverade deltagare som var där för att lära sig. Det är superkul att hålla föredrag för en grupp som är intresserad att höra på. Stort tack till er alla!

bfl_david_fred_pt_norrvalla1

Johanna Hjulfors höll MammaBootCamp, Sarah Sjöblom coreträning och Niclas Wiitala avlutade med Total Body Fitness.

Med min träning var tanken att visa deltagarna hur svårt det är att tänka klart när man blir lite trött. Speciellt med övningar som man gör ofta vandrar tankarna lätt iväg och skaderisken ökar. Träningen var en parövning, där en förflyttade sig till ena sidan av salen och tillbaka, medan den andra väntade på sin tur. Efter ett genomfört varv togs en fot ur spel inom paret, dvs. andra varvet genomfördes med tre fötter, sedan två, en och till slut utan fötter. För att göra det hela ens lite knepigt måste de samtidigt hålla reda på två redskap samt sina armbågar och händer. Dessa fick inte röra i golvet under hela träningen. Misslyckades man med detta var man tvungen att börja om från början av övningen.

bfl_david_fred_pt_norrvalla2

Efter ca 15 minuter och ett antal omstarter (för högt för att komma ihåg) låg hälften utspridda i diverse konstiga ställningar i salen och andra hälften började ge upp i frustration. Det var inte många som gillade mig just i detta ögonblick.

En ”enkel” uppgift försvåras mångfalt när man blir trött och frustrerad.  I en kort palaver efter övningen vände nog mungiporna uppåt. Många fick en aha-upplevelse när jag visade hur enkelt det sist och slutligen var att genomföra uppgiften. Jag hoppas att det gav nya tankar och idéer  som de kan implementera i framtiden.

bfl_david_fred_pt_norrvalla4Här är gänget som hängde med hela två timmar med träningen, övriga ligger troligtvis ännu kvar på den plats de stupade på under Nickes avslutande träning. En rolig och tung kväll kom till sitt slut och jag hoppas det blir fler liknande uppdrag framöver.

Träna på, men kom ihåg att ha huvudet med!